Tvååker/Galtabäck

Referat: Varbergs GIF Röd - Tvååker/Galtabäck

Årets andra match mot Tvååker/Galtabäck stod idag på schemat. Ett viktigt steg mot en topplacering i Serie A.

Vår allra första match för säsongen var mot T/G. Grabbarna gjorde då en kanonmatch på Galtabäcks IP och vi undrade såklart om vi kunde upprepa det fina spel vi hade då. Man vet ju aldrig hur olika lag utvecklas under en säsong så därför kändes det som att vi ändå måste vara på tårna och inte underskata någon!

Det skulle snabbt visa sig att våra skickliga killar verkligen ville visa upp sin bästa sida och redan efter någon minut satt ettan, och sedan bara rulla det på. Vi radade upp mängder med fina anfall och bollen gick som på ett snöre mellan spelarna och i första halvlek hade vi nog 80% bollinnehav. 8 mål hann vi få in innan Carlos blåste halvtid. Fantastiskt roligt att det även från motståndarsidan kom applåder för vårt fina spel och vi fick flera kommentarer från dem i stil med "åh vad snyggt ni spelar" och "ni spelar som FC Köpenhamn". Från linjen solade vi oss såklart i detta!

Inför andra fanns inget annat att tillägga från coachsidan än att fortsätta exakt som i första halvlek. En uppgift vi löste bra under de första 10 minuterna i andra, men som trillade över till lite för högt spel och lite fler soloförsök sista kvarten. T/G lyckades peta in fyra bollar men vi skickade in ytterligare sju. Inget att säga om i en match som denna där vi som helhet presterar ett fantastiskt passningsspel, snygga väggningar och ett nästan lyckat försök av "ankan"... Roligt än en gång att hela laget är inblandade i målen, allt från lysande målvaktsspel, uppspel och brytningar av backlinjen, väggspel, kontringar och inlägg av mitt och topp. En helt enkelt komplett laginsats!

Sluteresultatet 15 - 4 speglar bra hur matchen var och nu ska vi ta med oss denna spelglädje och listighet till sista matchen mot andra vårkvalseriens vinnare Veddige på tisdag!

Grattis till de 3 poängen och tack till supportrar och motståndare!